18 Octombrie 2008

Un weekend diferit de oricare altul...aici in Bratislava

surprinzator dar adevarat insa nici aceasta sambata nu am reusit sa-mi dorm acele 12 ore pe zi promise in fiecare dimineata de luni pana vineri la trezirea de la 7 cand cu chiu cu vai ma ridic din pat. Insa ma trezesc motivata de faptul ca va veni in curand weekendul .. da da ...si uite asa imi fac planuri in fiecare dimineata si de fapt in weekend recunosc fata de mine ca m-am mintit...sau mai bine zis o modalitate asemanatoare unei mame care-si pacaleste odrasla ca daca va fi cuminte va primi o acadea :) ... Jalnic!

Ca orice inceput de saptamana insa asteptarile sunt mari .. interviuri, meeting-uri, telefoane peste telefoane, planuri, strategii, candidati, ore, AIESEC, prieteni si printre timp frunzareala :) sa spun si eu ca mai invat ceva ... cu toate ca si la acest domeniu ceva similar cu somnul.

In sfarsit weekend :))

Astazi mi-am promis mai mult decat o acadea asa ca ar trebui sa functioneze. ...In zadar. Insa din cate ma stiu motivatia trebuie sa-mi vina din suflet...trebuie sa aiba un rost altfel nu merge. Ok...mi-am luat cateva ore bune sa meditez asupra ceea ce vreau intr-adevar sa realizez pentru acest weekend si uite-ma in fata laptop-ului dupa mai bine de 5 ore de gandire. La ce rezultat am ajuns? Hmmm...cert e ca voi lasa timpul sa zboare fara a ma stresa ca trebuie sa finalizez ceva anume. E un inceput....cel putin :)

E sambata ... nimic special. Ma pregatesc sa inchei ultimul capitol dintr-o carte inceputa in vara. La marginea patului sta teancul de carti...incepute si neterminate ... nu ca nu avea timp de ele...dar de fiecare data gasesc ceva mai interesant si-mi pierd interesul pentru cea dinainte. Acum le tin langa mine deoarece nu mai am loc de ele in rafturi. Intr-un an de zile in Bratislava am cumparat mai multe carti decat ar fi trebuit sa-mi permit :) Acum stau si ma intreb cum le voi cara acasa :(
In fine...mai e pana in decembrie. Acum e inca octombrie...deci ce voi face astazi? ....
----
A trebuit sa-mi beau cafeaua ca in sfarsit mintea sa mi se trezeasca si sa-mi raspunda la comenzi.
Asta nu e semn bun. Insa nu prea ingrijorator...la doua cafele pe zi...inca nu am atins recordul.

Si ca ma simt atat de stimulata...la treaba cu mine.
----
E seara deja si ma felicit pentru realizarile de astazi .. Hmm...sa le numaram ... :(( .. Cred ca am uitat sa numar... sau nu? A fost o zi minunata. O carte terminata, o ora de jogging si un avans in studiile mele pentru masterat...am mai aflat ce se mai intalmpla in lume .. ca na...doar n-oi plati netul degeaba .. am prins si un final fericit dintr-un film al carui nume nici nu-l stiu...important e ca finalul a fost fericit ... restul filmului mi l-am imaginat cum mi-a placut mie :) ... a da..sa nu uit de English :)...se pare ca planurile mele de a finaliza in fiecare seara un capitol de gramatica s-au rezumat la a finaliza 5 capitole intr-o zi :) Insa important e ca le-am finalizat :)). O scriere inspiranta pentru cititorii blog-ului care m-a tinut in fata laptop-ului mai bine de o ora insa important e ca am transmis ceea ce m-a inspirat pe mine astazi si intreaga saptamana.

O plimbare prin parcul prezidential (locul meu favorit in Bratislava) pentru a-mi recrea mintea si o cina la Raluca ca sa finalizez ziua. Maine-mi voi pierde probabil timpul prin Viena asa ca va pup dulce pe toti si noapte buna :)

Gabriela

Un pas spre succes...inspirata de propria experienta

Fiecare dintre noi de pe aceasta lume are puterea si abilitatea de a conduce .. si a inspira. Atata timp cat crede ca o poate face. Nimic in aceasta lume te poate opri sa o faci. Ceea ce ne opreste sunt gandurile noastre. Sunt limitele pe care noi ni le punem iar aceste limite fac diferenta intre un invingator si un invins.

Cateodata munca noastra pare mica si nesemnificativa insa amintiti-va ca orice lucru marunt realizat poate reprezenta o caramida in intreaga constructie. Ganditi-va ce diferenta ar face acea caramida daca ar pica din zid. Incepe cu un pas marunt. Orice lucru mare realizat in aceasta lume a avut un inceput si nu tot timpul acel inceput a fost semnificativ de mare.

Imi aduc aminte de prima mea zi aici in Bratislava cand in mintea mea nimic altceva zbura decat ca voi esua. Ca ... ce caut aici? Ca nu voi fi in stare sa trec peste barierele ce imediat le-am recunoscut.. una din ele era limba Engleza, o limba ce avea sa devina limba de comunicare pentru un an de zile si nu ma refer la cunostintele de comunicare zilnica cu prietenii, in magazine etc. Cunostinte ce reprezentau rezultatele in job-ul ce il obtinusem. In momentul in care esti confruntat cu problema si esti pus fata in fata..te sperii si in minte vin doar limite care te vor opri in a reusi sa le invingi vreodata. In momentul in care am realizat acest lucru...am inceput sa ma ascult. Am inceput sa ma ascult si mi-am propus ca orice gand negativ sa fie transformat intr-o posibilitate. Orice problema are o solutie, un raspuns...si astfel am reusit sa gasesc raspuns la toate intrebarile mele. Nu a durat mai mult de doua saptamani si atitudinea mea era complet schimbata. L-am luat pe POT si VREAU in brate si am mers cu incredere inainte. Care a fost rezultatul? Uimitor. Au trecut deja 10 luni de cand sunt aici, am fost avansata de 2 ori in job si am ajus sa realizez proiecte de care nu credeam ca voi fi vreodata in stare sa le realizez. Limba engleza si germana in care comunic zilnic nu mai sunt de mult o problema. Si asta pentru ca mi-am schimbat atitudinea, gandirea si am ales sa pornesc cu incredere inainte. Asta e doar unul din exemplele pe care cineva le poate realiza in viata. Important insa e sa vrei si sa crezi!

Nu lasa pe cei din jurul tau sa-ti stea in calea realizarilor tale. Urmeaza-ti propriul drum.
Am auzit persoane spunand ca cei din jurul nostru sunt cei ce ne descurajeaza, ca nu se incred in imaginatia noastra, in idealurile ce vrem sa le atingem.
Ca raspuns la aceasta afirmatie din perspectiva mea ar fi ca...DA..cei din jurul nostru ne pot retine ATATA timp cat NOI LE PERMITEM acest lucru.

Unii poate vor rade...Si de daca? Important e ca multi te vor urma dupa o vreme. Cei care rad sunt cei ce nicioadata nu au incercat ce tu vrei sa incerci si in ideea lor de a te cataloga ca fiind unul dintre ei, vor continua sa rada. Fii intelegator cu ei si mergi mai departe. Sa nu renunti nicioadata! Oricat de greu iti pare...daca iti doresti cu adevarat vei reusi.

“Un student al lui Socrate il intreaba odata: Profesore, cum pot castiga intelepciune? Socrate il duce pe elev langa un lac si il tine cu capul in apa cateva minute. Dupa ce isi scoate capul din apa, Socrate il intreaba: Cat ai fost cu capul in apa, care au fost primele tale ganduri...ce anume cautai cu ardoare? La care elevul afirma: Dupa aer, voiam aer! Socrate ii raspunde apoi: Cand vei incepe sa iti doresti intelepciunea asa cum iti doreai aerul in acele minute cu capul sub apa, atunci o vei gasi.”
Morala: Ca sa gasesti ceea ce cauti, trebuie sa iti doresti si sa cauti.


William Feather spunea: “Succesul...pare a fi un lucru de a merge mai departe cand altii renunta sa o mai faca”

Multi afirma ca frica este ceea ce tine pe oameni in loc. Si asa este. Uita-te inpoi pentru o secunda, la lucrurile ce nu le-ai reusit in viata! Care crezi ca a fost motiul pentru care nu le-ai obtinut? Multi vor raspune poate: pai mama nu mi-a dat voie; nu am avut suportul financiar de a reusi; m-am nascut intr-o familie care nu mi-a putut oferi sprijinul de care aveam nevoie...etc. Bine bine...dar TU? Ce ai facut pentru a incerca macar? ... va voi lasa pe voi sa va gasiti raspunsul.

Insa intreaba-te: CE AI FACE DACA AI STI CA NU AI CUM SA PIERZI? CE AI FACE DACA AI STI CA TOTI PASII CE VREI SA-I FACI TE VOR DUCE DOAR SPRE SUCCES? ... este raspunsul tau: ORICE? ... atunci de ce nu actionezi?

Orice personalitate ori inventator al omenirii au esuat de “N” ori pana au realizat ceva. Si ce au contat in final? Realizarile!!! Din orice esec inveti. Inveti sa devii mai bun. Inveti sa iti imbunatatesti cunoastintele sau ceea ce te-a retinut in a atinge acel succes. Daca analizezi primul esec si stii unde ai gresit...mergi inainte si lucreaza ca acel ceva sa fie imbunatatit. Astfel avansezi! Si intr-un final vei fi un castigator! Ia fiecare esec ca pe o lectie!
Daca ai invatat lectia si mergi mai departe...esti un adevarat succes :)

Fugi pe langa frica, infrunt-o. Dincolo de marea ta frica vei gasi o viata armonioasa si plina de succese.
Renunta la a mai fi doar un observator al vietii tale. Iesi pe teren si joaca activ. Joaca jocul vietii tale. Nu lasa pe altii sa ti-l joace sau sa se joace cu viata ta. Asuma-ti riscuri. Vei vedea ca intrand in joc vei fi pus in situatia de a lua decizii care te pot elibera de frica.

Fii pozitiv. Ceea ce gandesti este ceea ce vei deveni. Viseaza. Viseaza maret. Simte succesul. Crede in el si atinge-l. Oricare ar fi visul tau ... crede in el si fa primul pas in a-l atinge. Cu atitudinea ta poti inspira pe ceilalti si poti fi o schimbare a lumii din jurul tau.

“Fii un model de viata pozitiv. Fii schimbarea ce vrei sa o vezi in lume” Gandhi

Fa o diferenta ACUM! ASTAZI!
Multa caldura sufleteasca va doresc.

Gabriela