simt, aud, miros, vad ... iubesc ... deci traiesc!

Ma intreb daca stim vreodata care este acel nivel in viata ce TREBUIE atins, acel ceva spre care cu totii aspiram. Insa ... e ceva ce TREBUIE? Cred ca am avut si inca mai am o anumita idee confuza despre acel ceva insa ce stiu mai exact e ca apare si dispare mereu, se schimba in functie de experinte, capata alte conotatii in functie de nivelul de maturitate pe care il ating, in functie de drumul pe care aleg sa pasesc zilnic.

Ma intreb insa daca ar trebui sa existe acel ceva in mintea fiecaruia. Am crezut cu tarie ca da … pana nu demult. Experienta mi-a oferit acea definitie ce trebuia respectata insa tot experienta m-a facut sa o schimb.

Ma intreb daca rolul nostru in viata este sa gasim raspuns la aceasta intrebare … sau pur si simplu sa o urmam si sa o modelam dupa bunul plac in functie de noile experiente. Ma intreb ce inseamna perfectiunea, ce este acel ceva ce ne satisface intr-o asa masura incat nu te poti detasa de ceea ce iti doresti si prezent … doar speri! Ce este ceea ce multi asteapta? Poate unii asteapta ceva de la cei din jurul lor, unii asteapta minuni pentru sacrificiile facute, majoritatea asteapta schimbari ca cineva de la putere sa schimbe ceva … ca in sfarsit fiecare sa fie fericit!

Idealistic vorbind … din perspectiva cui vorbesc acum?

Hmmm …

"Un exemplar pe scurt: … E dimineata, o zi perfecta pentru un nou inceput! Insa nu e un nou inceput … realizezi ca ceea ce faci este sa repeti crezul de care te-ai atasat de atata amar de vreme. Un mic dejun, incepi sa-ti pui intrebari despre viata, incepi sa te lamentezi ca totul in lumea asta se prabuseste, incepi sa-ti creezi filmuletul in care poate un semn va aparea in viata ta astazi si totul se va schimba. Imagineaza-ti o lume noua, esti acolo, esti prezent, incepi sa prinzi viata, simti ca timpul sta in loc doar pentru tine .. punct. Te trezesti, realizezi ca esti cu mana pe volan si incerci sa pornesti masina. Era doar un vis insa ti-ai terminat micul dejun? Nu stii … presupui ca in timp ce visai ai teminat ce aveai de terminat. Egal, oricum nu era nimic important.

In drum spre servici, linistit in masina te gandesti la cum va fi intreaga zi. Te simti optimist si simti ca totul va fi bine. O zi insorita, te regasesti in atmosfera, simti ca vrei sa opresti timpul si sa ramai sa admiri natura poate chiar o intreaga viata ... punct. Esti in parcare, esti la servici … hallloooooo, trezirea. Da, si atunci realizezi ca e un alt vis. Cum ai ajuns in parcare? Usor … odata ce inveti drumul, totul devine rutina, nu trebuie neaparat sa fii prezent sa ajungi la destinatie.

Ziua trece, esti la servici, iti faci jobul, totul sta insa crezi ca merge … astepti! Pe cineva? Nu .. astepti acel AHA … astepti acel mement in care ceva se va intampla si iti va schimba viata pentru totdeauna. Insa nu vine. Se pare ca horoscopul te-a pacalit si astazi.

E timpul sa pleci acasa. Aceeasi rutina, ma intreb daca ai mancat astazi, cred ca da … presupun … insa cred ca un alt vis face conexiunea dintre ai fost si esti! Ce mai conteaza? Esti acasa, o noua zi a trecut. Te bucuri si astepti ora de somn. O zi lunga! Apar regrete, simti ca ceva nu merge cum trebuie, esti deprimat. Dar las´ca va veni si ziua aia :( … cu siguranta. Noapte buna, maine e o noua zi … o zi in care vei realiza ca nimic nu se schimba, inca astepti, speri, visezi. Si te intrebi .. de ce? De ce ziua aia vine atat de greu? Insa ai incredere, esti un optimist innascut. … Nu renunt!!! … va veni :( "

Idealistic? Nu stiu … ma intreb!

Iubesc ...

... plimbarile in Aer Liber; ... sa dau in mintea Copiilor; ... sa Apreciez oamenii si sa contribui la Dezvoltarea lor personala; ... sa caut Lectii de Viata si sa ma las inspirata de Natura; ... sa Pictez atunci cand sunt trista; ... sa Dansez atunci cand ma simt coplesita de ganduri;

iubesc sa-mi acord in fiecare zi o ora Special pentru Mine; ... sa cred ca oricine merita chiar si o a treia Sansa; ... sa Incalc cat mai multe reguli; IUBESC sa cred in Posibil

Nu sunt lucruri marete insa ele fac diferenta ...

… simt, aud, miros, vad, iubesc … deci nu doar exist ... TRAIESC! E fiecare zi o noua zi? ... este o zi in care fac diferenta la ceea ce si cum vreau sa fiu, o zi in care decid sa fiu prezenta, sa iubesc orice, o zi in care sunt EU!

Nu stiu raspunsul la multe intrebari insa ceea ce stiu este ca aceasta este unica sansa sa incepi sa cauti raspunsul pentru tine si sa-l accepti, sa-l schimbi ori pur si simplu sa-l urmezi.

Gabriela