Adevarul si responsabilitatea ... se unesc?

"Adevarul care îi face pe oameni liberi este, în cea mai mare parte, adevarul pe care oamenii n-ar vrea sa-l auda." - Herbert Agar

Pentru a primi acest adevar trebuie sa fii pregatit a-l primi. Ce poate schimba viata noastra decat responsabilitatea asupra-i.
Intalnesc zilnic oameni care isi incheie ziua cu gandul ca maine va fi mai bine. Asteptam intr-o zi mai buna. Asteptam intr-o viata mai buna. ...
Indraznesc sa intreb ce inseamna o viata mai buna in viziunea lor? ... Din multitudinea raspunsurilor primite tind sa cred ca nici acest lucru nu se stie.

Daca citesti aceste randuri...gandeste-te o clipa. Ce este pentru tine o viata mai buna? Daca reusesti sa gasesti raspuns la intrebare atunci concentreaza-te pe ceea ce VREI. Mi se raspunde adesea....Insa stiu ce NU VREAU (... pai stai sa-ti spun...cu siguranta nu vreau sa fiu bolnav, cu siguranta nu vreau sa ajung la 30 si sa nu fiu insurat, cu siguranta nu vreau...etc.)
Asta pentru ca tindem sa ne concentram pe ceea ce NU vrem in viata noastra. Si tot ceea ce AVEM este ceea ce defapt NU VREM.
Cum ar fi daca am incepe sa vedem partea plina a paharului? Ce frumos poti crea ceea ce VREI in viata ta :)

"Multi oameni gandesc ca daca ar fi in alt loc, sau ar avea un alt servici, aceasta ar fi suficient ca ei sa fie fericiti. Ei bine, aceasta este ceva indoielnic. Asadar incearca sa storci cat mai multa bucurie si fericire din ceea ce faci si nu iti amana fericirea pentru o data candva in viitor." - Dale Carnegie


Daca soarele nu straluceste pe cer astazi...si ce daca? Soarele poate insa straluci in sufletul tau. Gaseste lumina, soarele, frumusetea, fericirea ... in sufletul si mintea ta. Nu lasa aparentele sa-ti strice ziua, nu lasa o vorba rea primita de la cineva sa-ti strice buna dispozitie. Daca astepti in acest moment o apreciere ... acordati-o singur. Nu astepta ziua in care o vei primi...si doar atunci sa incepi sa te bucuri de viata. Viata merita traita in orice clipa si nu lasa pe ceilalti sa ti-o faca fericita. Tu esti cel ce poate contura frumusetea, fericirea, sanatatea in viata ta. Nimeni altcineva o va face mai bine ca tine :)

In momentul in care devii responsabil pentru viata si deciziile tale...in momentul acela gasesti drumul spre fericire.

Un bun prieten, ce-l respect mult imi spune intr-o zi: "e naspa sa fii adult; nu vrei sa ramanem copii? ... a fi adult inseamna sa nu mai fii inocent ..."
...i-am apreciat sinceritatea si-i multumesc de inspiratie :)
Sa fii adult inseamna sa fii responsabil...a fi responsabil nu e intotdeauna usor., uneori poate fi o povara...insa de multe ori poate fi si placut. Responsabilitatea iti poate da acel drept de a alege. Esti pe propriile picioare...viata ta depinde de tine. Daca reusesti e vina ta, daca esuezi deasemeni e vina ta. Multora le este insa mai comod sa accepte ideea de a da vina pe cineva de insuccese in special. E mult mai comfortabil sa invinovatim...si o facem cu/din PLACERE.

Sa invatam sa fim responsabili pentru ceea ce suntem, pentru ceea ce AVEM ori nu, pentru viata noastra :)

Tu pentru ce iti asumi responsabilitatea astazi?

Gabriela

O lectie de viata: CREIONUL de Paulo Coelho

Copilul îsi privea bunicul scriind o scrisoare. La un moment dat, întreba:
- Scrii o poveste care ni s-a întâmplat noua? Sau poate e o poveste despre mine?
Bunicul se opri din scris, zâmbi si-i spuse nepotului:
- E adevarat, scriu despre tine. Dar mai important decât cuvintele este creionul cu care scriu. Mi-ar placea sa fii ca el, când vei fi mare.

Copilul privi creionul intrigat, fiindca nu vazuse nimic special la acesta.

- Dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am vazut în viata mea!
- Totul depinde de felul cum privesti lucrurile.

Exista cinci calitati la creion, pe care daca reusesti sa le mentii, vei fi totdeauna un om care traieste în buna pace cu lumea.

Prima calitate: poti sa faci lucruri mari, dar sa nu uiti niciodata ca exista o Mâna care ne conduce pasii. Pe aceasta mâna o numim Dumnezeu/Viata si El ne conduce totdeauna conform dorintei Lui.
A doua calitate: din când în când trebuie sa ma opresc din scris si sa folosesc ascutitoarea. Asta înseamna un pic de suferinta pentru creion, dar pâna la urma va fi mai ascutit. Deci, sa stii sa suporti unele dureri, pentru ca ele te vor face mai bun.
A treia calitate: creionul ne da voie sa folosim guma pentru a sterge ce era gresit. Trebuie sa întelegi ca a corecta un lucru nu înseamna neaparat ceva rau, ceea ce este neaparat e faptul ca ne mentinem pe drumul drept.
A patra calitate: la creion nu este important lemnul sau forma lui exterioara, ci mina de grafit din interior. Tot asa, îngrijeste-te de ce se întâmpla înlauntrul tau.
Si, în sfârsit, a cincea calitate a creionului: lasa totdeauna o urma.

Tot asa, sa stii ca ceea ce faci în viata va lasa urme, astfel ca trebuie sa încerci sa fii constient de fiecare fapta a ta.

What if good is not enough? What if I want extraordinary??

15th of October 2008

After a relaxing walk in the Presidential Park ... my favorite place in Bratislava :)

You can never make somebody fully happy with what YOU are. YOU need to be satisfied and happy with yourself, your career, your path in life. Some can appreciate your successes, some can see it as not enough and some can pay no attention to it. Those you don't make happy can influence you to believe you are not good enough, you are nobody, you deserve no respect. This is not truth. Believe in yourself and be proud with your realizations. That was hard work you've done and if it makes YOU happy, this is what is matter.

Appreciate yourself...nobody else will do this.

Appreciate your work as nobody will know how to do it because nobody knows how much effort you put into that work in order to achieve it.

If you are happy with yourself and give this impression into the world/to the others around you ->you fill fulfilled...and that's good :)

Don't let others make you look small.

Don't let others make you fill you are nobody or not worthy.

Well...trust me...YOU are all this and much more! You deserve all this what you have and what you ask for!

Find the pleasure within yourself because that is what should be important.

If you make happy one person with some results, you can make unhappy others...as conclusion -> you can never satisfy everybody.

Are YOU happy? Are YOU satisfied? Good :) Go further, trust yourself and enjoy your life as it is.

Be YOU!

Inspirational

"Most people never run far enough on their first wind to find out they've got a second. Give your dreams all you've got and you'll be amazed at the energy that comes out of you."

William James
1842-1910, Psychologist, Professor and Author