Adevarul si responsabilitatea ... se unesc?

"Adevarul care îi face pe oameni liberi este, în cea mai mare parte, adevarul pe care oamenii n-ar vrea sa-l auda." - Herbert Agar

Pentru a primi acest adevar trebuie sa fii pregatit a-l primi. Ce poate schimba viata noastra decat responsabilitatea asupra-i.
Intalnesc zilnic oameni care isi incheie ziua cu gandul ca maine va fi mai bine. Asteptam intr-o zi mai buna. Asteptam intr-o viata mai buna. ...
Indraznesc sa intreb ce inseamna o viata mai buna in viziunea lor? ... Din multitudinea raspunsurilor primite tind sa cred ca nici acest lucru nu se stie.

Daca citesti aceste randuri...gandeste-te o clipa. Ce este pentru tine o viata mai buna? Daca reusesti sa gasesti raspuns la intrebare atunci concentreaza-te pe ceea ce VREI. Mi se raspunde adesea....Insa stiu ce NU VREAU (... pai stai sa-ti spun...cu siguranta nu vreau sa fiu bolnav, cu siguranta nu vreau sa ajung la 30 si sa nu fiu insurat, cu siguranta nu vreau...etc.)
Asta pentru ca tindem sa ne concentram pe ceea ce NU vrem in viata noastra. Si tot ceea ce AVEM este ceea ce defapt NU VREM.
Cum ar fi daca am incepe sa vedem partea plina a paharului? Ce frumos poti crea ceea ce VREI in viata ta :)

"Multi oameni gandesc ca daca ar fi in alt loc, sau ar avea un alt servici, aceasta ar fi suficient ca ei sa fie fericiti. Ei bine, aceasta este ceva indoielnic. Asadar incearca sa storci cat mai multa bucurie si fericire din ceea ce faci si nu iti amana fericirea pentru o data candva in viitor." - Dale Carnegie


Daca soarele nu straluceste pe cer astazi...si ce daca? Soarele poate insa straluci in sufletul tau. Gaseste lumina, soarele, frumusetea, fericirea ... in sufletul si mintea ta. Nu lasa aparentele sa-ti strice ziua, nu lasa o vorba rea primita de la cineva sa-ti strice buna dispozitie. Daca astepti in acest moment o apreciere ... acordati-o singur. Nu astepta ziua in care o vei primi...si doar atunci sa incepi sa te bucuri de viata. Viata merita traita in orice clipa si nu lasa pe ceilalti sa ti-o faca fericita. Tu esti cel ce poate contura frumusetea, fericirea, sanatatea in viata ta. Nimeni altcineva o va face mai bine ca tine :)

In momentul in care devii responsabil pentru viata si deciziile tale...in momentul acela gasesti drumul spre fericire.

Un bun prieten, ce-l respect mult imi spune intr-o zi: "e naspa sa fii adult; nu vrei sa ramanem copii? ... a fi adult inseamna sa nu mai fii inocent ..."
...i-am apreciat sinceritatea si-i multumesc de inspiratie :)
Sa fii adult inseamna sa fii responsabil...a fi responsabil nu e intotdeauna usor., uneori poate fi o povara...insa de multe ori poate fi si placut. Responsabilitatea iti poate da acel drept de a alege. Esti pe propriile picioare...viata ta depinde de tine. Daca reusesti e vina ta, daca esuezi deasemeni e vina ta. Multora le este insa mai comod sa accepte ideea de a da vina pe cineva de insuccese in special. E mult mai comfortabil sa invinovatim...si o facem cu/din PLACERE.

Sa invatam sa fim responsabili pentru ceea ce suntem, pentru ceea ce AVEM ori nu, pentru viata noastra :)

Tu pentru ce iti asumi responsabilitatea astazi?

Gabriela

No comments: