Cainele din oglinda :)

O alta alegorie a unui autor necunoscut care relatata la viata noastra poate lua aceeasi interpretare. Citeste-o si ia din ea ce e mai bun pentru tine.

„Ratacind pe ici, pe colo, un caine urias ajunse intr-o odaie care avea pe toti peretii oglinzi imense.

Astfel se vazu dintr-odata inconjurat de caini. Se infurie, incepu sa scrasneasca din dinti si sa maraie. Fireste, si cainii din oglinda facura la fel, descoperindu-si coltii fiorosi.

Cainele nostru incepu sa se invarta vertiginos intr-o parte si in alta pentru a se apara de atacatori, dupa care, latrand cu furie, se arunca asupra unuia dintre presupusii sai adversari.

in urma puternicei izbituri in oglinda, cazu la pamant fara suflare si plin de sange.

Daca ar fi dat din coada prieteneste o singura data, toti cainii din oglinda ar fi raspuns in acelasi fel. Si intalnirea lor ar fi fost o sarbatoare.”


Gandeste-te pentru o clipa ca esti acel catel! Cum te relatezi tu la experientele din viata ta? La relatiile cu cei din jurul tau? Invata sa-i privesti pe ceilalti asa cum ai astepta sa fii privit. Comporta-te cu ceilalti asa cum ai astepta ca ceilalti sa se comporte cu tine. Ofera celor din jurul tau, caldura si dragostea ce o astepti de la ei.

In viata, primesti ceea ce oferi! Esti ceea ce decizi sa fii! Nu uita ca un zambet te rasplateste cu mult mai multe. O vorba buna, vine cu oferirea uneia.

Gabriela

Intelepciune .. si o lectie din care putem invata :)..

O scriere a unui autor necunoscut ... voiam sa o impartasesc cu voi :)

Rabbi Ben Zoma a fost odata intrebat:

- Cine e intelept?
- Cel care gaseste mereu ceva de invatat de la altii, spuse Rabbi.

- Cine e puternic?
- Omul care se poate domina pe sine insusi.

- Cine e bogat?
- Cine-si cunoaste bogatiile: zilele si orele vietii sale, care pot schimba tot ceea ce are el in jur.

- Cine merita respect?
- Cel care se respecta pe sine insusi si pe vecinul sau.

- Lucrurile acestea sunt atat de evidente, comenta unul dintre cei prezenti.

- De aceea sunt atât de greu de observat, concluziona Rabbi.


Gabriela

Obiective! Decizii! ... un nou inceput! sau poate nu?


O tema interesanta pentru starea mea de spirit. ... Un alt pas important in viata mea, un alt pas in cariera ... decizii peste decizii .. aspiratii inalte ... ce va urma?? As vrea sa stiu in avans insa totul porneste in a raspunde la intrebarea ... DE CE? ..

Yogi Berra spunea: “Daca nu stii incotro te indrepti, cel mai probabil vei ajunge altundeva.”

Atunci cand reusesc sa aflu ceea ce vreau, sansele de a reusi cresc vertiginos! De fiecare data cand apare o noua schimbare este urmata de un "de ce?" si asta deoarece imi doresc sa reusesc. Motivatia trebuie sa fie suficienta astfel incat sa ma ambitionez in a continua chiar daca nimic sigur imi sta in cale insa sunt dispusa sa ma incred in viitor si sa lupt pentru a-mi atinge orice obiectiv.
Si atunci apare acel "de ce?". De ce? Pentru ca MOTIVUL de a reusi este mai important decat REZULTATUL.

Friedrich Nietzsche spunea ca “Cel ce are un de ce, poate indura orice cum."

In stabilirea obiectivelor incerc mereu sa gasesc o functionalitate si de fiecare data reusesc intr-un final :). Am invatat sa cred ca un om devine ceea ce gandeste. Pe baza acestei afirmatii am invatat mereu sa gandesc de doua ori pana iau o decizie a ceea ce VREAU sa gandesc. Suna complicat insa e mult mai usor decat suna. Pentru mine personal, aceasta afirmatie cuprinde intreagul mecanism care sta la baza dezvoltarii mele personale. Gandurile imi afecteaza lumea fizica, materializand astfel suma gandurilor in ceea ce devin. E impresionant sa realizez de fiecare data acest lucru mai ales in urma experientelor experimentate deja de multe ori. Am citit multe despre acesta afirmatie si pe baza experimentelor realizate am ajuns sa dau dreptate urmatoarei afirmatii: Atunci cand manifesti o concentrare plina de pasiune, asupra ceea ce vrei, vei ajunge sa experimentezi acel ceva.

Totul porneste de a ideea de a-ti stabili obiective. Si cum faci asta? Prin stabilirea unui obiectiv aduci la cunostinta subconstientului si inconstientului tau ca punctul in care te afli acum nu este punctul in care vrei sa fi. A-ti stabili un obiectiv te ajuta sa creezi o stare de tensiune pozitiva, care in cele din urma te vor motiva sa te mobilizezi in directia dorita.

Instrumentul important in stabilirea obiectivelor, acel „ DE CE?”.

Curand imi voi termina internship-ul si dezorintarea apare. Insa am ales sa nu-i dau voie sa ma acapareze. Discutam ieri cu un prieten si realizam ca imi este foarte usor sa dau sfaturi si sa privesc problema altora incercand sa orientez si sa motivez pe altii. Prietenul de ieri imi oferea posibilitatea sa-mi deschid sufletul si mintea si sa ma ascult putin. Avea dreptate: Pot fi oriunde vreau, orice vreau atata timp cat stiu unde vreau sa fiu si ceea ce vreau sa fiu.

Kata..esti o inspiratie pentru mine, te apreciez mult si iti multumesc a nu stiu cata oara :)

Si sa revenim la solutie!

Daca esti intr-o situatie similara opreste-te o secunda si intreaba-te: de ce?

Orice drum ai alege in viata, orice plan ti-ai pune in minte sa realizezi, vor fi momente in care se vor ridica piedici si dificultati. In acest context cel mai important pentru a nu te abate de la plan si a infrunta toate piedicile cu fruntea sus este sa te pui la punct cu „de ce-urile”.

Intreaba-te: De ce ai inceput sa faci ceea ce faci? De ce continui sa faci ceea ce faci? De ce ar trebui sa nu te opresti din ceea ce faci? Ia-ti 15 minute intr-o camera in care sa fii singur pentru a raspunde la toate aceste intrebari. Iar atunci cand iti vei raspunde, fii sincer. In raspunsurile pe care ti le vei da se afla o putere imensa. Raspunsurile te vor ajuta sa devii clar in intentiile tale.

Orice persoana cu claritate in ganduri si incredere ca va reusi este greu de oprit! Ssi cred ca poti fi de acord cu aceasta afirmatie. Fa acest exercitiu ori de cate ori este necesar!

Printre cercetarile mele in dorinta de a gasi modalitati si startegii de a-mi stabili obiective eficiente am gasit un exercitiu recomandat de Anthony Robbins care da rezultate de fiecare data:

• Ia o foaie de hartie si scrie pe aceasta foaie tot ceea ce vei obtine prin atingerea obiectivelor tale. Apoi scrie de ce esti hotarat sa transformi in realitate aceste obiective. In acest fel vei constientiza partea placuta care va rezulta din atingerea obiectivelor.
• Acum scrie care vor fi costurile pentru tine in cazul in care nu iti vei atinge obiectivele. In acest fel vei intelege nu numai ceea ce ai de pierdut, dar vei adauga si mai multa determinare in actiunea ta.

Am realizat de asemeni ca societatea in care traim evolueaza datorita dorintei noastre de mai mult de la noi insine, a ambitiei interioare de a ne depasi limitele. Atunci cand privim in interiorul nostru si constientizam ca lucrurile nu sunt chiar asa cum am dori noi sa fie, ne aflam pe punctul de a ne canaliza gandurile inspre hotararea de a ne face viata asa cum credem noi ca ar trebuii sa fie.

Si nu uita: Esti ceea ce gandesti!

Multa caldura sufleteasca iti doresc :)
Gabriela