Importanta si puterea VORBELOR


PUTEREA VORBELOR
autor necunoscut

Într-o zi de vara, un grup de broscute se plimbau vesele printr-o padure si la un moment dat, doua dintre ele au cazut într-o groapa foarte adânca. Toate celelalte broscute s-au strâns în jurul gropii si priveau cu mirare la adâncimea acesteia. Erau convinse ca cele doua broscute nu aveau nici cea mai mica sansa sa iasa de acolo.

Sunteti ca si moarte, nici nu are rost sa va chinuiti, este prea adânca groapa, opriti-va ca sariti deageaba…erau comentariile ce veneau din partea grupului. Cele doua broscute încercau sa sara din rasputeri pâna când, în cele din urma, una dintre broscute a dat crezare vorbelor si a renuntat, cazând jos de oboseala si murind.

Cealalta broscuta însa, a continuat sa sara cât de tare o tineau piciorusele. Cele de pe margine strigau la ea sa se opreasca, sa-si curme suferinta, mai bine sa moara. Ea, dimpotriva, sarea tot mai sus si tot mai tare si… iata-o ca a reusit!

Broscutele de pe marginea gropii se uitau la ea cu mirare si au întrebat-o fara nici o ezitare: “Nu ne-ai auzit? Noi tot ti-am spus sa renunti dar tu în schimb ai tot continuat! Cum ai reusi sa iesi din groapa aceasta atât de mare?”

Bineînteles, precum stiti si voi deja, broscuta era surda. În tot acest timp ea a crezut ca prietenele ei o încurajau.

MORALA

- o vorba de încurajare pentru cineva care este la pamânt poate sa îl ajute sa se ridice si sa o scoata la capat, sa razbeasca în cele din urma chiar daca pare ca nu mai are nici o sansa

- o vorba distructiva pentru cineva care este la pamânt poate fi doar acel lucru de care mai are nevoie pentru a “muri”, o lovitura de gratie care i-ar grabi sfârsitul.

Puterea vorbelor… câteodata este atât de greu de înteles cum o vorba încurajatoare poate sa mearga chiar asa de departe. Oricine poate spune vorbe ce tind sa “jefuiasca” pe altcineva de spiritul de a continua în momente dificile.

Fii atent la ceea ce vorbesti, ofera-le celorlalti ce traverseaza calea ta numai vorbe de bine!

No comments: